1 Ağustos 2009 Cumartesi

Modern Lamine Ahşap Pencere Tasarımı

PVC pencerelerin çelik profil ile desteklenmesi gerekmektedir. PVC profiller, uzun süreli baskı altında şekil değiştirme eğilimindedirler. İçindeki saç profil köşelerden dolaşmadığı için, bazı olumsuz durumlarda PVC pencere kanadı deforme olabilir. Bunun sonucunda kanat kötü açılır ve kapanır. Deforme olmuş kanadın düzeltilmesi ise imkansızdır. Benzer zaaflar içi boş panel kapılarda da geçerlidir.
Modern ahşap pencere ve kapı sektörü için referans konumundaki Arbor ürünleri ise ahşabın doğasındaki sağlamlığı modern teknolojiyle kullanıma hazır hale getirerek çok daha büyük açıklıkları çok daha sağlam bir şekilde dolduruyor. Ahşap profil, yüzeyi parmak birleşmesiz ve budaksız, zamanla çarpılmasını ve dönmesini önleyen son teknoloji laminasyon işlemi ile üretiliyor. 0,2 mm hassasiyetle üretilen doğrama kesitleri DIN 34-1-1 D standartlarında olup birleşme morsa zıvanalı. Arbor'un bir diğer özelliği çift zıvana kullanımı.

Arbor ürünlerini geleneksel ahşap üretiminin aksine stabil kılan farklılık kullanılan SIFIRLAMA tekniği. Nem oranlarındaki farklılıkları % 2'yi geçmeyen parçalar hem X hem Z eksenlerinde birleştirilerek dönme güçleri sıfıra yaklaştırılırken, birleşim detaylarının kullanım esnasında algılanmasına izin verilmez. Lamba - zıvana birleşimlerinde ise parçaların nem farkı % 2'yi geçmez ve her bir parça % 14'ten fazla nem içermez. Kayıt birleştirmelerde hava ve su geçirmez özelliği olan çevreci D4 sınıfı tutkal kullanılır.

Arbor pencerelerindeki cam paketi altında havalandırma ve su tahliye kanalı mevcut. Cam çıtalarının cam paketinin yerleştirilmesinin ardından başsız çiviler yardımıyla sabitlenmesi ile vidasız, pürüzsüz çıta yüzeyi elde edilir. Ürün detaylarındaki çözümler ve uygulanan yüzey işlemleri ile kullanım esnasında oluşabilecek çürüme ve kemirilme risklerine karşı gereken tedbirler alınmıştır.

Arbor ahşap pencere profil kesitleri hem pencerenin ömrüne, hem kullanım kolaylığı ve estetiğine hizmet edecek şekilde tasarlanıyor. Arbor ahşap pencere profili aşağıdaki özelliklere sahip:

•Üzerine düşen su, doğrudan ve kontrollü şekilde uzaklaşır.
•Su ve nem tutan yuvalar ve kılcal derzlere izin verilmez.
•Cam takılan boşluklar, ilgili talimat ve normlara uygundur.
•Aksesuarların ürün izerinde uzun süre hizmet vermesi sağlanır.
•Profilin kenar ve köşeleri, yeterli ve düzgün boya kalınlığı oluşmasına imkan verecek tarzda tasarlanmıştır.

pencere profilleri






Arbor ahşap kapı ve pencereleriyle ilgili daha fazla bilgi için www.arbor.com.tr.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder