11 Haziran 2009 Perşembe

Arbor’dan Üstün Yalıtımlı Ahşap Pencere ve Kapılar

İyi yalıtım değerine sahip olmayan malzemelerin daha çok enerji kaybına neden olacağı aşikardır. Tartışmasız şekilde ahşap pencere ve kapılar yapay alternatiflerinden daha iyi yalıtım değerine sahiptir. Arbor ahşabın bu temel özelliğini kendine özgü detaylarla daha da ileri seviyelere getirmiştir.
Konstruksiyon, aksesuarların kilitlemesi ve fitiller, su ve ısı sızdırmazlığını garanti altına alacak şekilde tasarlanmıştır. Dış iklim ile ara boşluk arasındaki basınç farkı, kötü hava şartlarına dayanıklı ve yuvarlatılmış köşelere sahip geçitler ile dengelenmiştir. Uygun kesitlerdeki tahliye delikleri ile suyun kontrollü tahliyesi sağlanmıştır. Türkiye'de ilk kez Arbor tarafından kullanılan su tahliye mekanizmaları %100 su tahliyesi sağlamaktadır.



Isı YalıtımıArbor pencere ve kapı ürünlerinde duvar ile kasa arasına yapıştırılan özel bir sızdırmazlık bandı kullanılır. Akrilat dispersiyonuna sahip yumuşak poliüretan köpükten yapılmış olan bu özel bant şişme özelliğinde dolayı doğrama ile kasa boşluğu arasını kapatarak hava ve su sızdırmazlığının yanında yalıtımı da sağlamış olur. Sızdırmazlık bandı klorlu bileşiklerden, FCKW ve halojenlerden arınmıştır. Sıcaklığa dayanıklılığı -30 C ile 100 C arasındadır, yağış dayanıklılığı ise 10 yıldır. Standart olarak sunulan Isıcam markalı yalıtım cam üniteleri, farklı özellikleriyle gereken yalıtım seviyesini garanti etmektedir.


Pencere DoğramalarıTüm bu üstün yalıtım tedbirleri ahşabın doğasında yeralan nefes alma özelliğini ortadan kaldırmaz. Sıradan boyaların aksine, Arbor ahşap doğramalarında kullanılan su bazlı boyalar, ağacın bünyesine nüfuz eder, nefes almasına mani olmaz. Ahşabın, kullanıcılar tarafından kolayca farkedilen bu özelliği, ortamın rutubetini almak ya da bünyesindeki rutubeti ortama vermek şeklinde kendini gösteriyor. Arbor pencerelerini kullananlar, bir anlamda, ağaçla aynı havayı teneffüs etmiş oluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder